Sport     | 04.05.2018. 13:42 |

Stonoteniserke BiH savladale Portugal i upisale šestu pobjedu u nizu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pobjedama na 54. svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu.

U nokaut fazi borbe za plasman u B diviziju, reprezentativke BiH su danas ostvarile pobjedu nad Portugalom rezultatom 3:2 i tako ostale u utrci za 49. mjesto.

Kapiten reprezentacije Emina Hadžiahmetović igrala je u velikom stilu i ostvarila obje pojedinačne pobjede, dok je trijumf "Zmajicama" potvrdila Snežana Marković, koja je i jučer protiv Gvatemale (3:2) imala težak zadatak da u posljednjem meču rješava sudbinu pobjednika.

- Djevojke su bile sjajne. Portugalke su jučer odmarale, a mi smo imale težak meč u pet duela protiv Gvatemale. Ipak, to se nije osjetilo na igri, a Emina se pokazala kao pravi kapiten - riječi su trenerice Amele Hadžiahmetović Mujezinović.

Naše djevojke večeras od 19 sati igraju protiv Indonezije, a nakon šest uzastopnih pobjeda osigurale su najmanje 52. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

- Bila sam pod velikim pritiskom jer sam znala da moram dvije partije dobiti, ali sam se na kraju skoncentrirala i pokazala šta znam - kazala je Emina Hadžiahmetović. 

Najbolje sonoteniserke BiH su u prvom kolu s 3:1 poražene od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarile šest pobjeda - protiv Šri Lanke s 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe), Maldivima s 3:1, Norveškom s 3:0, te nad Gvatemalom i Portugalom s 3:2. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom

Stonoteniserke SPIN-a 2012 nove prvakinje Bosne i Hercegovine

Reprezentacija BiH u stonom tenisu u Osijeku se bori za plasman na ekipno Evropsko prvenstvo

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom