Sport     | 04.05.2018. 08:39 |

NBA: Cleveland i Boston poveli s 2:0 u polufinalima istočne konferencije

FENA Vanja Tolj

BOSTON, 4. maja (FENA) - Viceprvaci NBA lige, košarkaši Cleveland Cavaliersa u polufinalnoj seriji povećali su vodstvo protiv Toronto Raptorsa na 2:0. Cleveland je sinoć slavio i u drugom meču odigranom u Torontu rezultatom 128:110.

Junak utakmice bio je LeBron James, koji je ekipu Clevelanda predvodio do pobjede s 43 poena i 14 asistencija, a dobru pomoć imao je u Kevinu Loveu koji je dodao 31 poen i 11 skokova. 

Toronto je na taj način izgubio prednost domaćeg terena, a naredne dvije utakmice u seriji na četiri pobjede igraju se u Clevelandu.

Drugu pobjedu u polufinalu upisala je i ekipa Boston Celticsa, koja je na svom terenu, uz dosta muke, savladala Philadelphia 76-erse sa 108:103. 

Philadelphia je imala prednost od 22 poena u drugoj četvrtini, međutim Boston se uspio vratiti u igru i doći do druge pobjede.

Boston su do pobjede predvodili Jayson Tatum s 21 poena, Terryj Rozier s 20 poena, sedam skokova i devet asistencija, te Marcus Smart s 19 poena i pet skokova. 

U timu Philadelphie najefikasniji je bio JJ Reddick s 23 poena, Robert Covington je dodao 22, a Joel Embiid 20 poena i 14 skokova. 

Oba polufinala istočne konferencije se nastavljaju u subotu, 5. maja. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo