Bosna i Hercegovina     | 04.05.2018. 08:06 |

VMBiH danas o izboru rukovodilaca policijskih tijela BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će na sjednici razmatrati rang-listu uspješnih kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ova tačka dnevnog reda, iako je bilo predviđeno, nije razmatrana na prošloj sjednici Vijeća ministara BiH, 26. aprila.   

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je nakon te sjednice kazao novinarima da je izjašnjavanje o ovim imenovanjima planirano za narednu sjednicu.

Pojasnio je da je razlog tome službeni izostanak ministra sigurnosti BiH Dragan Mektić sa sjednice Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o raspodjeli i kriterijima za dodjelu grant sredstava za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, zdravstvene zaštite i stambenog zbrinjavanja za 2018. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađu i Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembar 2017. godine; Informacija o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu 2019. – 2021. godinu, kao i Informacija o primjeni tarifnih kvota carinske tarife za 2017. godinu za period uvoza od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2017. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta