Regija     | 03.05.2018. 15:34 |

Sporazum o saradnji Vlade USK-a, Grada Bihaća i Karlovačke županije

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 3. maja (FENA) - Ministar poljoprivrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Dragan Polimanac, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i župan Karlovačke županije Damir Jelić potpisali su danas u Bihaću Sporazum o međusobnoj saradnji.

Sporazum koji će unaprijediti međusobne odnose potpisan je uvažavajući dosadašnju teritorijalnu povezanost, prijateljske i dobrosusjedske odnose te konstruktivnu međunarodnu suradnju na projektima prekogranične saradnje.

Ministar Polimanac napomenuo je da potpisnici sporazuma ovim dokumentom izražavaju zajedničku želju i interes za nastavkom međusobne suradnje na svim područjima, a posebno u projektima u oblasti turizma koji je, dodaje i strateška grana razvoja Unsko-sanskog kantona.

Izražena je nada da će se saradnja u ovoj godini još i više unaprijediti i to prije svega u okviru projekta Coworking koji ima za cilj promoviranje poduzetništva i razvoja investicijskog okruženja te Flyfishing projekt koji ima za cilj razvoj turizma i očuvanja prirodnih kulturnih resursa.

- Ovi projekti su nastavak dobre i uspješne saradnje koju imamo s obje strane granice - kazao je Fazlić, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Župan Damir Jelić najavio je da će Karlovačka županija građanima Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća 11. maja 2018. godine pokloniti koncert grupe "Zabranjeno pušenje" što je za njega najbolja potvrda dobrosusjedskih odnosa koje imaju decenijama.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Vlada Brčkog i PZU 'Spitex' potpisali sporazum za usluge palijativne njege i hospisa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'