Bosna i Hercegovina     | 03.05.2018. 15:04 |

Gradska uprava Zenica od Galijaševića traži informaciju o odluci o kladionicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas urgenciju kojom uime Gradske uprave i Gradskog vijeća Zenica od premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića traži informaciju o aktivnostima poduzetim po pitanju Zaključka Gradskog vijeća od 8. februara 2018.

Gradsko vijeće Zenica na svojoj 18. sjednici usvojilo je Zaključak kojim od premijera ZDK traži povlačenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama (priređivači igara na sreću - kladionice).

U urgenciji Galijaševića podsjećaju da su 2. aprila 2018. od njega zatražili odgovor dokle se došlo sa realizacijom Zaključka Gradskog vijeća Zenica od 8. februara, kojim se od njega kao premijera traži povlačenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama.

- Kako je od prijema zahtjeva Gradske uprave Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića prošlo više od mjesec dana, a niste dostavili bilo kakav odgovor, obraćamo Vam se sa još jednim upitom u vezi sa Vašim postupanjem po pomenutom Zaključku. Nadamo se, kako Vam kao prvom čovjeku ZDK čije je sjedište upravo u Zenici, ne treba dodatno objašnjavati da je realizacija Zaključka sa 18. sjednice GV Zenica od izuzetnog značaja po interese građana Zenice - stoji u urgenciji.

Također, istaknuto je da je riječ o problemu od šireg društvenog značaja kojem Gradska uprava pristupa maksimalno ozbiljno, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom