Bosna i Hercegovina     | 03.05.2018. 12:54 |

Govedarica: Mediji treba da budu na strani istine i pravde

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. maja (FENA) - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica smatra da mediji treba da budu na strani istine i pravde, da prepoznaju važne društvene probleme i anomalije te da rade na njihovom rješavanju i otklanjanju.

-Novinari danas imaju teži zadatak nego ikada, jer pišu o onome o čemu mnogi ne žele da govore. Uvijek traže podatak više u želji da budu bliži istini i to je istinska opasnost s kojom se novinari u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini svakodnevno suočavaju - naveo je Govedarica u čestitki u povodu 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija.

Svjestan je sve češćih napada na novinare i zbog toga se, kazao je, mora učiniti sve da oni budu zaštićeni i sigurni. Govedarica smatra da se samo tako može zaštititi dignitet novinarske profesije.

Novinari moraju imati, dodao je, bolje uslove za rad. Niko ne smije da vrijeđa, ponižava ili napada novinare samo zato što postavljaju pitanja. Samo neugodno novinarsko pitanje je legitimno novinarsko pitanje, a sa time se mnogi u RS i BiH ne mire – ustvrdio je Govedarica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Mediji - Izrael se suočava sa velikim strateškim porazom

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana