Regija     | 03.05.2018. 11:43 |

Jandroković: Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucanja s Dačićem

FENA Agencije

ZAGREB, 3. svibnja (FENA) - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković komentirao je u srijedu izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, da će u Zagreb poslati imena žrtava Jasenovca, rekavši da je "srpska politika uvijek ista što znači provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti vas u blato" te da Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem.

Upitan o izjavi srbijanskom ministra vanjskih poslova te govoreći te odnosima sa Srbijom, Jandroković je rekao kako treba "izbjeći tu vrstu prepucavanja jer ona Hrvatskoj ne koristi".

"Mi smo članica EU-a i NATO-a, imamo neke druge prioritete. Ponudili smo ruku suradnje, ali oni u ovom trenu još uvijek nisu spremni za onu razinu suradnje i dobrosusjedskih odnosa koja je nužna da bi se ti odnosi razvijali pozitivno. Hrvatska nema razloga nastavljati tu vrstu polemike jer je ona beskorisna i trebamo se okrenuti stvarima koje su važnije za hrvatske ljude", prenosi Hina. 

"Kao što sam rekao, imamo pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem", zaključio je Jandroković nakon komemoracije ratnom ministru Gojku Šušku na zagrebačkom groblju Mirogoj.  

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'