Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 03.05.2018. 10:12 |

Najmanje 74 mrtvih u pješčanoj oluji u Indiji

FENA Internet

NEW DELHI, 3. maja (FENA) - Najmanje 74 osobe su poginule, a desetine povrijeđene u teškoj pješčanoj oluji koja je pogodila sjeverne indijske države Rajasthan i Uttar Pradesh.

Oluja je poremetila isporuku struje, rušila drveće iz korijena, uništavala kuće i ubijala stoku. Mnogi su poginuli kada su se njihove kuće srušile dok su spavali, a nakon što su pogođeni snažnim udarima munja.

Pješčane oluje su uobičajene u ovim područjima, ali su rijetko ovako fatalne. Najgore je pogođena oblast Alwar gdje je poginulo 29 osoba, a škole su zatvorene.

Državni zvaničnici su se uputili u regije kako bi razmotrili način na koji mogu pomoći. Vlada je utvrdila da će porodice žrtava dobiti odštetu od oko 6.000 dolara. Zvaničnici vjeruju da će broj mrtvih biti i veći.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Oluja pogodila zemlje Zaljeva, u Omanu 18 mrtvih

U oluji u Pakistanu poginula najmanje 41 osoba

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta