Kultura     | 02.05.2018. 11:31 |

U Neumu uspješno završen Kamp crtanog filma 'KAN2018'

FENA Saopćenje

NEUM, 2. svibnja (FENA) - Na sedmom Kampu crtanog filma "KAN2018", koji je završen u utorak dodjelom diploma, polaznici su tijekom šest dana uspješno prošli kompletnu edukaciju crtanog filma, odnosno knjigu snimanja, faziranje, scenografiju, kompjutersku obradu i montažu.

Usto, održana su i dva stručna predavanja Jurinka Rajiča i Predraga Solomuna o procesu izrade i montaže crtanog filma. 

Načelnik općine Neum Živko Matuško zahvalio je sudionicima kampa te polaznicima dodijelio priznanja za njihov rad.

Po riječima direktora kampa Jurinka Rajiča, ovo je bio najuspješniji kamp crtanog filma na kojem su polaznici pokazali izuzetan trud i talent.

"Prezadovoljan sam onim što su polaznici kampa pokazali kao i njihovom interesu za crtani film. Uz deset sudionika iz prijašnjih kampova sigurno smo dobili 5-6 novih talentiranih mladih ljudi koji vole crtani film i željeli bi da se u budućnosti bave njime. Posebno bih se zahvalio predavačima koji su uložili maksimalni trud da svoje znanje i iskustvo prenesu na mlade", kazao je Rajič izrazivši uvjerenje da će idući kamp biti još kvalitetniji i učinkovitiji.

Predrag Solomun iz Banja Luke ocijenio je kako je kamp odlično protekao kao i proteklih godina te da su polaznici mnogo toga naučili o klasičnoj animaciji.

"I ovo je odličan model kako bi trebalo raditi s mladima da se zainteresiraju za animaciju općenito i animirani film. Siguran sam da će netko od polaznika kampova biti kandidati na prijemnim ispitima za animirani film", dodao je Solomun.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

 Energetski samit u Bosni i Hercegovini od 23. do 26. aprila u Neumu

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta