Sport     | 01.05.2018. 10:02 |

Ratković: Igrači su spremni za EP

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - Kadetski nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas imaju slobodan dan, a sutra ujutro putuju za Englesku gdje će učestvovati na evropskom prvenstvu.

Pomoćni trener u stručnom štabu "U-17" selekcije BiH Damjan Ratković smatra da će iskustvo stečeno na prethodna dva Eura biti od koristi u Engleskoj.

- Velika stvar je što smo nastavili kontinuitet plasmana na veliko takmičenje. Sigurno da će prethodno iskustvo nastupa na šampionatima Evrope nama trenerima biti od koristi da igrače sto bolje pripremimo za ono što ih čeka u Engleskoj - izjavio je.

Reprezentativci su u dobroj formi pred početak takmičenja na EP.

- Svi igrači su zdravi, nemamo problema sa povredama i što je najbitnije igraju u kontinuitetu u svojim klubovima, te su veoma spremni i dobro motivisani došli na pripreme. Očekuju nas u grupnoj fazi tri izuzetno zahtjevne utakmice i nadamo se da ćemo maksimalno iskoristiti pripremni period da dobro analiziramo predstojeće protivnike. U ovom turnirskom dijelu takmičenja svaki osvojeni bod je veoma bitan i ima svoju težinu. Ne bih izdvajao ni jednog protivnika, idemo od utakmice do utakmice, nadamo se da ćemo se predstaviti u najboljem izdanju - kazao je Ratković.

Očekuje da ova generacija igrača prođe grupnu fazu Eura.

- Na prethodna dva evropska prvenstva nismo uspjeli da prođemo grupnu fazu, moja su očekivanja da možemo ovaj put napraviti taj iskorak i da se plasiramo u četvrtfinale - zaključio je trener u reprezentaciji BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'