Servisne informacije     | 30.04.2018. 13:39 |

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Ivanica, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, kao i u oba smjera na GP Velika Kladuša.

Trenutna zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta. 

Zbog nastupajućeg praznika 1.  maja - Međunarodnog praznika rada, do 2. maja do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH. 

U toku je biciklistička trka na putnom pravcu Žepče-Doboj-Gračanica-Orašje. Apeluje se na vozače koji se imaju namjeru kretati tom dionicom da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje. 

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić zbog aktivnih klizišta. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta