Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 29.04.2018. 10:33 |

Sjevena Koreja obećala da će zatvoriti lokaciju za nuklearna testiranja

FENA Internet

SEOUL, 29. aprila (FENA) – Sjeverna Koreja će u maju zatvoriti lokaciju na kojoj je testiran nuklearni program, saopćio je ured predsjednika Južne Koreje, prenosi BBC. Portparol je rekao da će zatvaranje lokacije Punggye-ri  biti javno i uz prisustvo međunarodnih eksperata iz Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država. Naučnici tvrde da su se kapaciteti za testiranje možda djelomično srušili u septembru.

U petak, sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-un i južnokorejski lider Moon Jae-in dogovorili su da će raditi na denuklearizaciji poluotoka. Samit je održan nakon što su tenzije rasle proteklih mjeseci. Američki predsjednik Donald Trump je rekao da će vjerovatno održati sastanak sa sjevernokorejskim rukovodstvom u narednih tri ili četiri mjeseca u vezi sa denuklearizacijom.

Portparol predsjednika Južne Koreje Yoon Young-chan je rekao da je Kim tokom sastanka obećao da će u maju zavoriti lokaciju.

Također, naveli su da će Sjeverna Koreja promijeniti vremensku zonu, koja je sada sata pola drukčija u odnosu na Južnu Koreju te će ubuduće biti usklađena.

Sjeverna Koreja nije zvanično potvrdila ove informacije.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Premijer Južne Koreje i visoki predsjednički savjetnici podnijeli ostavke nakon izbornog poraza

Uvjerljiva pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima u Južnoj Koreji

Rusija tvrdi da je velikim silama potreban novi pristup Sjevernoj Koreji

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije