Bosna i Hercegovina     | 28.04.2018. 13:52 |

Magazinović: Državu BiH vode loši đaci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - U povodu održavanja sjednice ministara vanjskih poslova članica NATO-a koja je održana u Bruxellesu, te odgađanja aktivacije Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO-u, predsjednik Glavnog odbora SDP-a i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović izjavio je da je odluka očekivana, jer vlasti nisu uradile zadaću.

- Zadaću nisu uradili jer su loši đaci bez radnih navika, koji ne zaslužuju šansu za popravni ispit. Pri tome su još i vrlo drski prema javnosti, jer nas obmanjuju šireći optimizam bez pokrića kada je u pitanju put ka EU i NATO-u - rekao je Magazinović. 

Dodao je da se frustrirajuće poigravanje sa inteligencijom naroda i zamazivanje očiju stanovništva očigledno nastavlja, te da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja na svijetu u kojoj se može desiti da ministrica odbrane nedobijanje MAP-a, bez imalo nelagode, ocijeni kao ohrabrenje i poticaj.

Magazinović je istakao da, nakon što je iz institucija EU nedavno stigla poruka da nema ništa od kandidatskog statusa za BiH u mandatu ove vlasti - čime su demaskirana lažna obećanja i optimizam bez pokrića kojim smo agresivno obasipani, vijest da nećemo dobiti ni aktivaciju MAP-a znači potpuni bankrot trenutne politike u ispunjavanju najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine.

- Bankrot je to i koncepta vođenja ovih procesa, koji umjesto da budu transparentni i uključuju cjelokupnu javnost, poziciju i opoziciju, civilno društvo, medije, akademsku zajednicu i sve druge koji mogu pomoći, zapravo predstavljaju suprotnost svega nabrojanog. Rješenje za napredak države je jednostavno: promjeniti koncept i loše đake koji vode proces - izjavio je Magazinović, saopćeno je iz SDP-a. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Magazinović: Glasat ću na osnovu ubjeđenja da svi građani Kosova zaslužuju mogućnosti koje daje Vijeće Evrope

Nikšić: Put u NATO je naša zakonska obaveza

Bećirović: NATO ima mandat prema Dejtonskom sporazumu da reaguje kada je ugrožen mir

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu