Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 17:05 |

Ćulum: Policija ništa ne prikriva u 'slučaj David Dragičević'

FENA Dušica Stanojević

ZVORNIK, 27.aprila (FENA) - Direktor policije RS-a Darko Ćulim izjavio je danas da vjeruje da će se u potpunosti riješiti slučaj smrti 21-godišnjeg banjalučanina Davida Dragičevića, što traže i osobe koje se već više od mjesec dana okupljaju u centru Banje Luke.

Tvrdi i da policija ništa ne prikriva u ovom slučaju. 

-Istražni tim, zajedno s tužiocem, radi na ovom predmetu. Provodi se intenzivna istraga i svaki dan se preduzimaju operativno-taktičke, istražne mjere i radnje po ovom predmetu - rekao je Ćulum novinarima u Zvorniku. 

Dodao je da istragu vodi tužilac. 

Na zahtjev poslanika opozicije za 10. maj najavljena je i posebna sjednica entitetskog parlamenta o stanju bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj - ''Pravda za Davida - Pravda za Sve''. 

Zasjedanju će prisustvovati, kako je najavio, i entitetski predsjednik Milorad Dodik, koji je istakao da nema razloga da bilo ko u RS bježi od bilo koje teme.  

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da je od početka tražio da se utvrde činjenice te da podržava rad institucija i traži od tužilaštva i policije, ako je potrebno, da iznova preispitaju taj slučaj i da izađu s jasnim podacima o čemu je riječ.

Protiv onih pojedinaca za koje se, kako je rekao,  eventualno utvrdi da nisu uradili sve, preduzet će se mjere odgovornosti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana