Servisne informacije     | 27.04.2018. 16:40 |

Kolona vozila na dionici magistralnog puta M-17 u Donjoj Jablanici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici M-17 Donja Jablanica-most Begića i Begovića saobraća se usporeno, a uslijed pojačanog inteziteta vozila, na ovoj dionici formirala se duga kolona vozila.  

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. Posebno je frekventno na putevima ka jugu BiH. Napominju se vozači kouji putuju van zemlje da na vrijeme prekontrolišu da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Za sve informacije o trenutnom stanju na putevima u BiH i graničnim prijelazima pozovite naš Informativni centar na broj telefona 1282 ili posjetite web stranicu www.bihamk.ba  

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se od 60 do 120 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima na ulazu i izlazu iz BiH promet vozila je pojačan, ali zadržavanja su do 30 minuta.   

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić. 

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo