Ekonomija     | 27.04.2018. 15:07 |

Na marginama 9. SBF-a održani B2B sastanci kompanija iz BiH i Bahreina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Na marginama 9. Sarajevo Business Foruma, a u organizaciji Bosansko-hercegovačkog centra iz Bahreina i Bahreinsko-bosanske investicijske kompanije iz Sarajeva, danas su u hotelu Hills održani bilateralni sastanci na kojima su razmatrane mogućnosti o poslovnoj saradnji dvaju zemalja.

Na B2B sastancima prisustvovala je delegacija od 30 poslovnih ljudi iz Kraljevine Bahrein koji su u direktnim kontaktima s predstavnicima biznisa iz BiH razmatrali potencijale saradnje.

Iz obje zemlje učestvovali su predstavnici 20 kompanija iz više sektora, kao što su turizam, nekretnine, kožna i drvna industrija, agrikultura, prehrambene i farmaceutske industrije. 

Menadžer Bahreinsko-bosanske investicijske kompanije Ahmed Al Noaimi izjavio je da vjeruju u prosperitet i rast ekonomije Bosne i Hercegovine jer vide prilike u različitim prirodnim resursima i dodao kako posljednjih pet godina rade na promociji trgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Bahreina, kao i na promociji saradnje u oblasti turizma i biznisa.

- Kao rezultat potpisano je nekoliko značajnih ugovora, hiljade turista iz Bahreina je došlo u Bosnu i Hercegovinu, a ovoga ljeta najavljujemo još veći broj posjeta - naveo je Al Noaimi.

Izvršni direktor Bahreinsko-bosanske investicijske kompanije Muamer Strahonić rekao je da je vrlo značajan potez na polju te saradnje bilo uvođenje bezviznog režima za građane Bahreina koji su htjeli doći ovdje, bilo kao turisti ili kao biznismeni.

- Danas, na osnovu toga, i naše saradnje koja traje pet godina, vidimo značajne investicije ovdje koje dolaze iz Kraljevine Bahrein - izjavio je Strahonić.

Na današnjem sastanku promovirana je i nova velika investicija iz te zemlje, koja se realizuje na području Općine Ilidža a riječ je o stambenom kompleksu "River Walk" koji će, osim 159 luksuznih stambenih jedinica, sadržavati i tržni centar, sportski centar i bazen, saopćeno je. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije