Ekonomija     | 27.04.2018. 14:19 |

U Banjoj Luci u maju Međunarodna konferencija turizma

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27. aprila (FENA) - Međunarodna konferencija turizma i investicija Banja Luka bit će održana 10. i 11. maja u Banjoj Luci.

Na ovom skupu bit će riječi o mogućnostima za investiranje u oblasti turizma u Banjoj Luci, brendiranju gradova kao turističkih destinacija i promociji turističke ponude.

Učesnici investicione konferencije imat će priliku da predstave svoja iskustva i izazove u navedenoj oblasti, da se povežu sa svim interesnim stranama iz oblasti turizma u Banjoj Luci i da upoznaju mogućnosti za investiranje.

- Ovo je prva međunarodna konferencija na kojoj će biti riječi o tome zašto treba ulagati u turizam - naglasila je na konferenciji za novinare direktorica Turističke organizacije Banja Luka Irena Radojević.

Osim razmjene iskustava učesnici će imati prilku da čuju o manifestacijama, festivalima i događajima koji se organizuju u tom gradu, a čime je akcenat stavljen i na manifestacioni turizam.

Promoteri avanturističkog turizma, koji su sve popularniji u tom gradu, predstavit će svoje dosadašnje, ali i inovirane ponude koje privlače turiste sa viškom adrenalina.

–Cilj konferencije je dovesti što više investitora koji će ulagati u smještajne kapacitete u gradu, za kojima evidentno ima potrebe. U prijedlogu kapitalnih investicija predložili smo da se počne sa izgradnjom dajak pristaništa i fonatne ljubavi čime bi oživjeli priču o dajaku i Safikadi - rekla je načelnica Odjeljenja za turizam, kulturu i socjalnu politiku Natalija Trivić.

Konferenciju organizuje Grad Banja Luka u saradnji s Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, Turističkom organizacijom Banja Luka, Gradskom razvojnom agencijom i Inovacionim centrom Banja Luka.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu