Ekonomija     | 27.04.2018. 14:25 |

Bisnode BH daje podršku domaćim kompanijama i razvoju bh. privrede

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Vodeći evropski ponuđač poslovnih informacija Bisnode BH prezentirao je danas svoje aktivnosti na tržištu Bosne i Hercegovine.

Poslovni savjetnik kompanije, direktor kompanije DS savjetovanje d.o.o. Sarajevo Damir Sokolović informirao je o Bisnode poslovnim rješenjima koja pomažu u svakodnevnom radu menadžmenta i zaposlenicima u privatnom i javnom sektoru.

U saopćenju za javnost navode da je to bila prilika da se ukaže na izazova privatnog i javnog sektora, s naglaskom na financijski sektor posebno u oblasti usklađivanja s najnovijim međunarodnim standardima i regulativama poput nove regulative o privatnosti podataka u EU (GDPR), standardima međunarodnih finansijskih institucija iz oblasti sprečavanja pranja novca (AML) i borbe protiv finansiranja terorizma (CFT).

- Bisnode BH, kao članica grupacije Bisnode koja djeluje u 18 država  Evrope i ima sjedište u Švedskoj, dužna je poštovati sve zakone Evropske unije, iako BiH još nije u EU. Stoga je smatrala da je potrebno obratiti se medijskoj i široj javnosti povodom ovih promjena i njihovog utjecaja prema svijetu biznisa - ističe se.

Bisnode BH je domaća kompanija, ali koristi sve prednosti međunarodne grupacije kojoj pripada na način da daje podršku domaćim kompanijama i razvoju  bh. privrede. Cilj im je i pokazati da u BiH postoji adekvatan poslovni partner koji je specijaliziran za obradu podataka i pružanje činjenica, odgovora i uvida u informacije potrebne klijentima da bi donijeli sigurne poslovne odluke.

- Koristeći novu tehnologiju, te informacije možemo integrirati u računare, telefone ili sisteme naših kupaca da bi im mogli pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu - saopćio je Bisnode BH.

Pripada grupaciji Bisnode, vodećem evropskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja (sa sjedištem u Švedskoj), koja zapošljava 2.100 ljudi u 18 država Evrope. Bisnode pruža podršku  kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, a koncept tzv. pametnih podataka (Smart Data) omogućava klijentima donošenje mudrih odluka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 država svijeta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija općine Čitluk

Mostarskim i županijskim kompanijama uručeni certifikati bonitetne izvrsnosti

U Vitezu poslovni susret na temu bonitetne izvrsnosti kompanija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta