Ekonomija     | 27.04.2018. 12:45 |

Rutmap ekipa predstavila brendirani Rutmobil (VIDEO)

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 27. aprila  (FENA) - Nakon promocije nove platforme beta verzije turističke interaktivne mape Sarajeva, Rutmap ekipa danas je predstavila brendirana Rutmap vozila (Rutmobil) koja će olakšati snimanje svih kutaka Sarajeva i ujedno predstavljati prvi street view ulica cijelog grada.    

Elvir Salčinović, direktor kompanije BetaTelStudio koja je osnivač projekta Rutmap, rekao je da se radi o nastavku tog projekta, odnosno kreiranja mape s virtualnim prikazom ulica, objektima i informacijama o turističkim atrakcijama i koji omogućava kretanje kroz grad uz prikaz objekata od 360º.

- Pokušavamo da doprinosemo razvoju turističke ponude koju Sarajevo svakako ima. Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti snimiti veći dio grada i tu mislim na potez od Vijećnice do Ilidže i užu gradsku jezgru. Nadamo se da ćemo nekad u budućnosti, uz pomoć nekih institucija koje su zadužene za te segemente, možda snimiti i ostale dijelove grada – dodao je Salčinović

Pojasnio je da postoje određene faze u tom procesu, te da sada predstoji faza snimanja ulica.

- Pokušat ćemo u naredna dva do tri mjeseca obaviti snimanje i onda ćemo raditi postprodukciju i objavu tih virtulanih fotografija - naveo je Salčinović.  

U predhodne dvije godine su, kako je dodao, ostvarili saradnju s općinama Ilidža i Stari Grad, tako da je moguće virtualno prošetati u centralnim dijelovima tih općina.

- Nama je uvijek bila želja da to što prije prikažemo jer servis Rutmap već sada pokriva cijeli grad kada je riječ o turističkoj mapi jer nudimo servisne i informacije o dešavanjima u gradu i druge sadržaje. Također, imamo većinu ulica Sarajava sa tačnim brojem, tako da osim turista i lokalno stanovništvo dosta koristi našu aplikaciju jer se radi o korisnim informacijama – dodao je Salčinović.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1699

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/14AwYQPyTNEYL8H3Ff22wqLYi0q5NIkju?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo