Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 12:37 |

Čavka: U materijalima za NSRS ne spominje se nijedno ubistvo Bošnjaka u RS

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27. aprila (FENA) - Šef Kluba poslanika Koalicije “Domovina” Admir Čavka smatra da je dobro da se u parlamentu razgovara o bezbjednosti u Banjoj Luci i RS, ali i ukazao da se u pripremljenim materijalima ne spominje nijedno ubistvo Bošnjaka u RS.

Naveo je primjer Murata Badića, koji je preminuo usljed povreda zadobijenih prilikom postavljanja kamena-temljca za džamiju Ferhadija, 2001. godine.

-Taj slučaj nikada nije riješen. Istraga traje 17 godina i nikada nisu otkriveni počinici - upozorio je Čavka u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Istakao je i da postoje 20-30 ubistava povratnika Bošnjaka koja nikada nisu riješena.

- Podržao sam dnevni red posebne sjednice parlamenta RS-a i naravno da svi ovi ljudi zaslužuju pravdu. Tražit ću pravdu za sve, koliko god je to u mojoj moći - dodao je.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će se razmatrati stanje bezbjednosti u Banjoj Luci i RS - "Pravda za Davida – Pravda za sve“ bit će održana 10. maja, odlučio je danas skupštinski kolegijum.

Zahtjev za ovu sjednicu podnijelo je 29 narodnih poslanika iz opozicionih stranaka, koji su pripremili i materijal za razmatranje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je rekao da je odobren i zahtjev oca stradalog Davida Dragičevića, Davora, da se obrati poslanicima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana