Ekonomija     | 27.04.2018. 11:37 |

Održana sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Na  sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona koja je održana u sjedištu Vlade ZDK, razmatran je Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje ZDK za 2017. i Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK za 2017., koji su jednoglasno primljeni na znanje.

U nastavku sjednice je razgovarano je o Informaciji o realizaciji poticajnih mjera Vlade ZDK za 2017. koju je predstavnik Udruženja poslodavaca FBiH-Grupacija poslodavaca ZDK Ibrahim Meškić podržao, te predložio da pri planiranju budžeta za narednu godinu za tu namjenu budu planirana veća sredstva, te da se pri planiranju projekata koje će Vlada subvencionirati uključi Udruženje poslodavaca.

Predstavnik Saveza samostalnih Sindikata-Kantonalni odbor ZDK Mirnes Isaković je u zaključnim razmatranjima pohvalio dosadašnji rad socijalnih partnera u okviru Ekonomsko-socijalnog vijeća, kao i napore koje Vlada ZDK ulaže radi očuvanja kvalitetnog socijalnog dijaloga.

Premijer ZDK Miralem Galijašević je zahvalio članovima Ekonomsko-socijalnog vijeća na konstruktivnom radu i potvrdio opredjeljenje Vlade za očuvanje i unaprjeđenje postignutog socijalnog dijaloga sa svim socijalnim partnerima.

- Naš kanton je kičma privrednog razvoja Bosne i Hercegovine. Snažan razvoj privrede našeg kantona u protekle tri godine u značajnoj je mjeri doprinjeo ukupnim rezultatima i stopama rasta izvoza, zaposlenosti, te smanjenju vanjskotrgovinskog deficita. U tom smislu mogu obećati da ćemo, uvažavajući prije svega socijalne aspekte, nastaviti sa daljim rastom i razvojem na dobrobit svih građana Zeničko-dobojskog kantnona i cijele Bosne i Hercegovine - kazao je Galijašević, saopćeno je iz Vlade ZDK.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo