Ekonomija     | 27.04.2018. 12:56 |

Vlada ZDK za put Zenica-Arnauti osigurala milion KM

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. aprila (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je sa resornim ministrom Fahrudinom Brkićem, direktorom Direkcije za ceste ZDK Refikom Zekovićem i predstavnicima koordinacije mjesnih zajednica razgovarao o rekonstrukciji puta Zenica-Arnauti.

Vlada ZDK je donijela Odluku o osiguranju  milion KM za rekonstrukciju puta Zenica-Arnauti, te su danas na sastanku razmatrane dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta, koji će doprinijeti  razvoju loklane zajednice i poboljšanju kvaliteta života građana.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti, zadaci i planovi daljeg djelovanja, a  i premijer Galijašević i ministar Brkić izrazili su spremnost Vlade ZDK za dalja ulaganja u rekonstrukciju puta Zenica-Arnauti prema urađenom projektu

- Vlada ZDK se u posljednje tri godine trudila i pored naslijeđenih problema i ogromnog duga ulagati u infrastrukturu bez koje nema normalnog života, ali ni razvoja. U tom smislu, nastavit ćemo još jačim tempom i ubuduće - kazao je Galijašević, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo