Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 15:18 |

Promovirana VII. generacija policajaca

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. travnja (FENA) - U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru je u četvrtak u čin 'policajac' promovirano 49 kadeta Granične policije BiH.

Riječ je o šestoj generaciji koji su u Agenciji pohađali temeljnu policijsku obuku I. razine i stekli čin "policajac". Certifikate im je uručio ravnatelj Agencije Branko Vukoja koji je kadetima poželio puno uspjeha. Istaknuo je kako su tijekom obuke pokazali trud i zalaganje o čemu svjedoči prosjek ocjena - 4,1.

- U GP BiH Vas očekuje težak rad zbog različitih sigurnosnih izazova, ali sam uvjeren da ćete na njih moći adekvatno odgovoriti - kazao je Vukoja koji je tijekom govora riječi zahvale uputio predavačima i mentorima instruktorima Agencije, ali i mentorima GP BiH koji su dali sve od sebe da kadeti usvoje znanja i vještine, neophodne za posao koji ih očekuje.

Govoreći o njihovom profesionalnom angažmanu u GP BiH, Vukoja je naglasak stavio na zakonitu primjenu policijskih ovlasti, stručnost, daljnje usavršavanje, svijest o težini posla policijskih službenika i spremnost na odricanje, te učinkovitost.

U ime ministra sigurnosti BiH, kadetima je čestitke uputio njegov pomoćnik Mate Miletić.

Kadeti su u proteklih sedam mjeseci pohađali obuku u sklopu koje je realizirano 1336 nastavnih i radnih sati, podijeljenih u tri nastavne faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, stručno-operativna obuka i situacijska nastava. Nastavni plan i program obuhvaća 17 nastavnih predmeta.

Nakon što su uspješno završili obuku, kadeti su u srijedu pred povjerenstvom položili završni ispit, čime su ispunili sve uvjete za dodjelu čina "policajac".

Odlukom Nastavnoga vijeća Agencije, kadetom generacije je proglašen Adnan Gojak koji je u prigodnom govoru zahvalio svima koji su doprinijeli da ova generacija kadeta ostvari ovako dobar uspjeh.

Inače, u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova trenutačno temeljnu policijsku obuku pohađaju 133 kadeta Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, priopćeno je iz spomenute agencije.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Četvrti sastanak Erasmus+ projekta FIRST-TAC bazirao se na dovršetak nastavnih planova

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!