Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 15:18 |

Džaferović i Djalil razgovarali o ekonomskoj saradnji BiH i Indonezije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije u narednom periodu trebaju biti ojačani snažnijom ekonomskom saradnjom i povećanjem robne razmjere jer geografska udaljenost ne smije i ne može biti prepreka unapređenju odnosa dvije zemlje.

Ovo je istaknuto danas tokom susreta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića s ministrom agrarnog i prostornog uređenja i šefom Agencije za državno zemljište Republike Indonezije Sofyanom Djalilom (Džalil).

Zahvalivši Indoneziji na sveukupnoj pomoći BiH, posebno u procesu stabilizacije prilika kao i konkretnoj pomoći, Džaferović istaknuo je da robna razmjena između dvije zemlje nije na zadovoljavajućem nivou i da postoji mnogo prilika za jačanje odnosa, posebno u oblasti poljoprivrede i drvne industrije.

Sagovornici su ocijenili da postoje svi uvjeti za političku, kulturnu i ekonomsku saradnju, kao i investiranje Indonezije u BiH. Turizmu kao jednom od velikih potencijala, istaknuto je, treba posvetiti posebnu pažnju a jedan od prvih koraka je liberalizacija viznog režima.

Tokom susreta razgovarano je i o unapređenju parlamentarne saradnje kako na nivou grupa prijateljstava tako i na nivou intenzivnije komunikacije rukovodstava parlamenata, sopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo