Servisne informacije     | 26.04.2018. 14:32 |

U Hercegovini i na zapadu Bosne sutra vedro , u ostatku Bosne ujutro oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - U Hercegovini i na zapadu Bosne sutra se očekuje vedro vrijeme. U ostatku Bosne jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje.

Puhat će slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, vjetar. Poslijepodne u Hercegovini i na zapadu Bosne vjetar će biti u skretanju na jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se  od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stepeni.

U Sarajevu sutra ujutro će biti umjereno oblačno, uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 22 stepena 

U  Bosni i Hercegovini danas je pretežno vedro. Prema kraju dana ili u večernjim satima ponegdje u Bosni je moguć pljusak kiše.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo 22, Livno 23, Bugojno, Sarajevo 25, Gradačac, Srebrenica 26, Grude, Jajce, Sanski Most, Široki Brijeg, Trebinje 27, Bihać, Neum, Tuzla, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Zvornik 28, Brčko, Mostar, Zenica i Bijeljina 29, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'