Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 14:13 |

Indijci žele investirati u zdravstvene programe na području ZDK-a

FENA

ZENICA, 26. aprila (FENA) - Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici rektorata Univerziteta u Zenici i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a razgovarali su o mogućnostima ulaganja u projekte javno privatnog partnerstva na prostoru ovog kantona sa članovima delegacije Istraživačkog instituta i medicinskog koledža iz pokrajine Chanai iz Indije, koja se nalazi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Na radnom sastanku gostima je prezentiran nedavno usvojeni Zakonom o javno privatnom partnerstvu na području ZDK-a i razgovarano o mogućnosti šire saradnje u oblasti zdravstva i mogućnostima investiranja u ovoj oblasti u BiH.

Kantonalni ministar zdravstva ZDK-a Dragoljub Brenjo upoznao je goste o mogućnostima saradnje na bazi Zakona o javno privatnom partnerstvu, prezentirao neke od projekata iz zdravstvene oblasti, te ponudio uspostavljanju saradnje na tim i drugim projektima.

-Ovo su za nas interesantni programi, jer mi inače razvijamo programe iz oblasti akademske saradnje i edukacije medicinskih profesionalaca s obzirom da imamo značajna iskustva u organizaciji edukacijskih kampova u različitim oblastima medicine. Naš medicinski koledž broji devet fakulteta iz raznih oblasti zdravstva, tako da postoji velika mogućnost uspostavljanja saradnje sa zdravstvenim institucijama iz Zeničko-dobojskog kantona - kazao je šef delegacije medicinskog koledža Vijaya Raghavan.

Razgovori o saradnji ovih institucija nastaviti će se konkretnim prijedlozima prema katalogu projekta iz zdravstvene oblasti koji su već urađeni kao prateći programi Zakona o javno privatnom partnerstvu u Zeničko-dobojskom kantonu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

U ZDK-u evidentirano 45 slučajeva morbila te 117 velikog kašlja

Vlada ZDK doznačila sredstva za isplatu prve rate stipendija Ministarstva za boračka pitanja

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!