Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 25.04.2018. 14:32 |

Rama: Bez EU perspektive muslimani u Albaniji se mogu radikalizirati

FENA Internet

BERLIN, 25. aprila (FENA) - Negiranje evropske perspektive za Albaniju može izazvati radikalizaciju muslimana u toj državi, koja može ugroziti regionalnu stabilnost, rekao je danas Edi Rama, premijer Albanije, javlja Reuters.

Rama je stigao u Berlin gdje želi lobirati za otvaranje pregovora o članstvu za ovu državu, je kritizirao evropske političare s antimuslimanskim stavovima, nazvavši ih „investitorima u radikalizaciju“. Uoči sastanka s kancelarkom Angelom Merkel, Rama je upozorio da i Rusija ima namjeru radikalizirati albanske muslimane i pozvao EU da ne „ostavlja prostor koji će popuniti druge države“.

- Statistički, Albanija je većinski muslimanska zemlja, ali ja bih rekao da je glavna religija u Albaniji Evropa. Važno je da se naš idealizam u pogledu Evrope poštuje i ne smatra naivnošću - poručio je Rama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održan prvi sastanak na visokom nivou EU s BiH, nakon početka pregovora o pristupanju

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Ministri EU ostali na konkretnom obećanju slanja 'Patriot' sistema Ukrajini

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta