Servisne informacije     | 24.04.2018. 16:57 |

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća uz povoljne vremenske uvjete. 

Zbog minerskih radova danas (24.04.) od 12 do 17 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave do pet minuta na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela. 

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona i dalje se saobraća jednom trakom. 

Mogući su sitniji odroni na putevima: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Danas se izvode i radovi na lokalitetu Ban Brdo, smijer Lepenica-Sarajevo zapad, a vozila se preusmjeravaju iz vozne u preticajnu traku. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta