Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 16:00 |

Džaferović-Marrakchi: Ubrzati rad na međudržavnim sporazumima Maroka i BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Tokom današnjeg susreta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića i nerezidentne ambasadorke Kraljevine Maroko za BiH Nour El Houda Marrakchi zaključeno je da bi bilo bitno ubrzati rad na međudržavnim sporazumima dviju zemalja kako bi se prostor za saradnju dodatno proširio.

Ocijenjeno da su politički, ekonomski i kulturni odnosi BiH i Maroka na veoma visokom nivou i da ih ne opterećuju bilo kakva međusobno otvorena i nerazjašnjena pitanja. Ti odnosi, kako je rečeno, bazirani su na međusobnom uvažavanju te poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta dvije zemlje.

Govoreći o ekonomskoj saradnji između BiH i Maroka, koja ima dugu tradiciju, konstatirano je da nije na zadovoljavajućem nivou i da je nužno iskoristiti svaku priliku da se obim robne razmjene podigne na znatno viši nivo.

Za saradnju između parlamenata Maroka i BiH rečeno je da je kvalitetna i na bilateralnom i na multilateralnom planu ali da bi je trebalo unaprijediti kako na nivou parlamentarnih grupa prijateljstva i parlamentarnih radnih tijela tako i na najvišem nivou, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu