Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 24.04.2018. 15:37 |

Delegacija PSBiH na 4. Energetskom samitu u Neumu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Momčilo Novaković, Hanka Vajzović, Šemsudin Mehmedović, Mirsad Mešić i Nikola Lovrinović te član Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH Salko Sokolović učestvovat će u radu 4. Energetskog samita, koji će od 25. do 27. aprila biti održan u Neumu.

Na Samitu, koji zajednički organiziraju Projekt Američke agencije za međunarodni razvoj - Investiranje u sektor energije (USAID EIA) i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ),  bit će razgovarano o održivom razvoju energetskog sektora u BiH, tržištu električne energije i gasa, kao i o podsticajima za obnovljive izvore energije.

Kroz šest panela na Samitu bit će razmotreno i pitanje energetske efikasnosti, kao i pitanje nezavisnosti regulatornih tijela. Organizatori očekuju da se u završnim obraćanjima zvaničnika i kroz prezentaciju ključnih poruka i zaključaka ponudi vizija daljeg razvoja energetskog sektora u BiH.

Trodnevni skup u Neumu bit će održan pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK), kao i entitetskih regulatornih komisija za energetiku, saopćeno je iz Pres-službe PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

 Energetski samit u Bosni i Hercegovini od 23. do 26. aprila u Neumu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije