Regija     | 24.04.2018. 14:32 |

Šešelj ne odustaje od okupljanja radikala u Hrtkovcima 6. svibnja

FENA Agencije

BEOGRAD, 24. travnja (FENA) - Vođa Srpske radikalne stranke i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj ponovio je danas da će se radikali okupiti u Hrtkovcima 6. svibnja unatoč najavi ministra policije o zabrani svih skupova u tom srijemskom selu.

 Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su on i njegove pristaše ustrajni u namjeri da odu u Hrtkovce, ustvrdivši da policija nema razloga zabraniti njihov skup, te da će svakako u 11 sati prošetati selom na pravoslavni praznik Đurđevdan.

Šešej je istaknuo da su “mitinzi slobodna stvar”, te da na skupovima SRS-a “nikada nije bilo nasilja i nema nikakvog razloga za zabranu”.

“Naše pravo nitko ne smije ukinuti i osporavati. U svakoj varijanti 6. svibnja idemo u Hrtkovce”, rekao je Šešelj dodajući da će radikali šetati selom te ne postoji pismena zabrana njihovog okupljanja.

“Boga molimo da bude lijepo vrijeme, da ne bude blata”, ironično je dodao Šešelj, navodeći kako radikali “nikad nisu izazivali tučnjave s policijom”, prenosi Hina. 

“Ako nas policija napadne, odmah ćemo sjesti na zemlju. To je naša stara taktika, tada policija ne tuče. Ako skup bude zabranjen - tako ćemo postupiti”, najavio je Šešelj, naglasivši da policija ne može spriječiti šetnju i da zasad postoji samo “riječ ministra” unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Ako policija zapriječi prilaze Hrtkovcima iz pravca Šapca i Rume, Šešelj najavljuje da će radikali, jer su “snalažljivi”, doći do sela “kroz njive i livade”.

“Ovo je borba za naše pravo da držimo skupove", rekao je Šešelj novinarima u skupštini Srbije.

Šešelj je danas na tiskovnoj konferenciji u skupštini Srbije kategorički odbacio mogućnost da zbog pravomoćne presude za ratni zločin ostane bez zastupničkog mandata.

“ U čemu je problem? U mom govoru? Pa taj govor nije imao konkretnog efekta. On može biti govor mržnje, ali ne i zločin protiv čovječnosti. To su dvije stvari svemirske udaljenosti... Što bih vraćao zastupnički mandat, nisam valjda poludio?”, rekao je Šešelj i ustvrdio da “nije dobro protumačen zakon”.

Zakon predviđa da se mandat može oduzeti zastupniku koji je pravomoćno i bezuvjetno osuđen na kaznu od najmanje šest mjeseci, dok Šešelj tvrdi  kako se to “odnosi na onoga tko je tek osuđen i treba ići u zatvor”, a ne na nekog “tko je prije 100 godina odležao pa su ga naknadno osudili da to pokriju i spriječe ga da traži odštetu”.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Okupljeni ispred Suda BiH poručili, cilj protesta borba za istinu i pravdu

Okupljeni građani izrazili nezadovoljstvo protiv imenovanja Kenana Magode za kantonalnog ministra

Građani i UABNOR na Partizanskom groblju poručili: Ovo je borba za slobodu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo