Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 24.04.2018. 14:41 |

Facebook objavio detaljnu verziju pravila korištenja društvene mreže

FENA Internet

MENLO PARK, 24. aprila (FENA) – Facebook je objavio danas knjigu pravila o tome kakve sadržaji su dozvoljeni na ovoj društvenoj mreži sa mnogo više detalja nego ikada ranije, uključujući oblasti korištenja lijekova, seksualnih usluga do nasilja, govora mržnje i poticanja na nasilje, prenosi Reuters.

Facebook je godinama imao standarde zajednice u pogledu onoga što je dozvoljeno objavljivati, ali je samo kratka i uopćena verzija bila javna, a mnogo detaljniji interni dokumenti su bili temelj za odluke o zabrani ili isključivanju.

Sada, Facebook objavljuje mnogo širi dokument da raščisti konfuziju, navodi Reuters riječi potpredsjednice Facebooka Monike Bickert.

-  Sada ćete kada dođete na Facebook razumjeti gdje su linije zabrane- rekla je na konferenciji za novinare u sjedištu kompanije.

Najveća društvena mreža na svijetu je na meti kritika zbog korištenja podataka u izbornim manipulacijama, ali i zbog nedovoljne kontrole opasnih sadržaja koji se objavljuju.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Nermin Nikšić povodom smrti Abdulaha Sidrana: Otišao je velikan, meštar od pera i riječi

Facebook i Instagram će označavati sve slike koje su stvorene umjetnom inteligencijom

UN: Talibani ograničavaju neudanim ženama pristup poslu i putovanjima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana