Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 16:05 |

Kolegij SKS - Sjednica Skupštine KS bit će održana 7. maja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24.aprila (FENA) - Na dnevnom redu Skupštine Kantona Sarajevo (KS) koja će biti održana 7.maja ove godine, bit će razmatrana informacija privremenog upravitelja KJKP “GRAS” d.o.o. Sarajevo o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju ovog preduzeća te Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) je također na sjednici danas u dnevni red sjednice SKS-a predložio i donošenje odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove Srednja škola za okoliš i drvni dizajn na djelatnost obrazovanja odraslih te o usvajanju „Bilansa energetskih potreba KS za 2018. godinu“.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na nacrt sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza radi osnivanja prava građenja u svrhu izgradnje, odnosno rekonstrukcije objekta “Austrijske kuće” između KS-Ministarstva pravde i uprave, Općine Centar i Zavoda za izgradnju KS.

Raspravljat će i o prijedlozima odluka o davanju saglasnosti za zaključenje Sporazuma o definiranju elemenata za zaključivanje Ugovora o osnivanju prava građenja radi izgradnje objekta „Kosi lift“ Ciglane, o davanju imena parku na lokalitetu MZ „Park-Višnjik” u Općini Centar kao i novoizgrađenoj ulici na lokalitetu MZ „Blagovac“ u Općini Vogošća te o izmjeni naziva dijela ulice na području ove općine.

I Izvještaj o realizaciji Plana povratka u i iz KS za period za prošlu godine, s osvrtom na problematiku obezbjeđenja alternativnog-privremenog smještaja i Plan povratka u i iz KS za ovu godinu bit će razmatrani na pomenutoj sjednici.

Kako je iz Press službe KS najavljeno, na dnevnom redu sjednice bit će i izvještaji o stanju u oblastima zaštite civilnih žrtava rata, zaštite porodice sa djecom te socijalne zaštite za proteklu godinu, kao i Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u KS za 2016. godinu.

I izvještaji o snabdjevenosti KS lijekovima i sanitetskim materijalom za prošlu godinu s posebnim osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog osiguranja, kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti - apoteka, s prijedlogom mjera i aktivnosti, kao i o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za RVI s područja KS bit će tačke dnevnog reda o kojima će svoje stavove na ovoj sjednici dati zastupnici Skupštine KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo