Ekonomija     | 24.04.2018. 11:37 |

Počeo prvi radni dan konferencije 'Dani poduzetništva žena 2018.'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Prvi radni dan konferencije "Dani poduzetništva žena 2018." okupio je u Sarajevu poduzetnice iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Turske.

Kristina Miklavčić iz Udruženja poslovnih žena, organizatora konferencije,  izjavila je da će danas, osim panela, biti održani i B2B poslovni sastanci između poduzetnica iz srodnih ili istih djelatnosti. 

- Očekujemo da će sastanci biti plodonosni i da će biti ugovorene određene investicije i saradnja jer je umrežavanje u poslovnom svijetu jako bitno - rekla je Milavčić.

Marija Vukoja, vlasnica ugostiteljskog objekta "Hajdučke vrleti" u parku prirode Blidinje istakla je da je održavanje ovakvih konferencija vrlo pozitvno i da je važno osnaživati i poticati žene kojima poduzetništvo možda i nije toliko blisko.

Pojasnila je da je kao vrlo mlada, spletom nesretnih okolnosti, naslijedila spomenuti objekt te da joj je u početku bilo vrlo teško, ali da je vjerovala u sebe i potencijal "Hajdučke vrleti".

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara navela je da joj je čast što je pokroviteljica konferencije i da se nada da će ona doprinijeti razvoju privrede i promociji Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je da su osnovni ciljevi "Dana poduzetništva žena" razmjena iskustva, razgovori o bitnim segmentima poduzetništva, te uspostava saradnje.

Konferenciju je sinoć svečano otvorio specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark koji je potcrtao koliko je važno da u bh. društvu ovakvi napori budu podržani.

Također, otvaranju su prisustvovali direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini Peter Duffy, kao i Martina Rotim uime Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'