Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 11:12 |

Oproštajno-nastupna posjeta načelnika Štaba EUFOR-a u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH Mirsad Vilić primio je danas u oproštajnu posjetu odlazećeg načelnika Štaba EUFOR-a u BiH brigadnog generala Jozsefa Szpisjaka, i istovremeno u nastupnu posjetu novog načelnika Štaba brigadnog generala Gabora Horvatha.

Vilić je informisao goste o značajnijim aktivnostima Direkcije koje su realizovane u proteklom periodu te se zahvalio na podršci koju je EUFOR u BiH kontinuirano pružao Direkciji, tokom provođenja aktivnosti u okviru njene zakonske nadležnosti. Takođe je podsjetio na nesebičnu pomoć koju su pripadnici EUFOR-a pružili građanima Bosne i Hercegovine tokom prirodnih katastrofa koje su zadesile BiH.

Razgovrano je i o saradnji i zajedničkim aktivnostima Direkcije i EUFOR-a u BiH.

Odlazeći načelnik Štaba EUFOR-a u BiH, brigadni general Szpisjak se zahvalio Viliću na izuzetno profesionalnoj saradnji tokom realizacije zajedničkih projekata i aktivnosti.

Brigadni general Horvath je izrazio spremnost i opredjeljenje da se saradnja Direkcije i Štaba EUFOR-a u BiH nastavi i unaprijedi u narednom periodu.

Vilić je odlazećem načelniku štaba Spizjaku zahvalio na saradnji i poželio uspješan nastavak profesionalne karijere, a novoimenovanom dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i uspješan profesionalni angažman na čelu Štaba EUFOR-a u BiH, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Otvoren odjel fizikalne terapije u Staračkom domu Tomislavgrad

Bećirović pozvao EUFOR da dosljedno implementira Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo