FENA biznis     | 24.04.2018. 10:08 |

Potpisani memorandumi o saradnji malezijskog HLAF-a i SEEDS-a i BBI banke

FENA Saopćenje

Potpisani prvi ugovor o finansiranju iz Malezijskog fonda 

Potpisani memorandumi o saradnji između malezijskog HLAF-a i SEEDS-a i BBI banke 

Kompanije Teol iz Tešnja potpisala je danas u prostorijama BBI banke ugovor o finansiranju iz Malezijskog fonda za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća.  Fond je osnovala Vlada Malezije, putem Ambasade Malezije u BiH i u saradnji sa BBI bankom, a namijenjen je razvoju privrede u BiH. 

Vrijednost fonda je skoro milion eura, a sredstva predstavljaju podršku Vlade Malezije ekonomskom rastu BiH. Namjena sredstava finansijske linije je da omogući pristup finansiranjima projekata iz oblasti poljoprivrede, prerade hrane, građevinske industrije i turizma, između ostalog. Sredstva iz ovog Fonda će privrednicima iz cijele BiH omogućiti finansiranja u iznosima od 10 do 300 hiljada KM s rokom otplate od 12 do 120 mjeseci i grace periodom od šest mjeseci. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ambasador Malezije u BiH Zakri Jaafar i  predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić.

“Osnivanje Malezijskog fonda za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća u BiH odraz je obećanja države Malezije da će podržati napore Vlade u promociji ekonomskog razvoja kroz socio-ekonomsku razvojnu agendu koja u fokusu, između ostalog, ima kreiranje novih radnih mjesta,” istaknuo je ambasador Jaafar. Dodao je kako Fond nudi odličnu priliku svim kvalificiranim pojedincima i kompanijama da započnu, razviju i unaprijede svoj biznis. 

Predsjednik Uprave BBI banke naglasio je kako Bosna Bank International d.d. kontinuirano radi na pronalasku povoljnih sredstava za privredu BiH.

„BBI banka do sada je na sličnim projektima sarađivala sa Svjetskom bankom, IFAD-om, kao i drugim inostranim vladama kako bismo obezbjedili povoljna finansijska sredstva za privredu BiH. Malezija ima prijateljske veze sa BiH i ovo je još jedan od mnogobrojnih načina podrške našoj zemlji. Zahvalni smo narodu Malezije na dosadašnjem angažmanu i pomoći, a jedan od najboljih načina podrške je pokretanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Također, danas je upriličeno i svečano potpisivanje ugovora između „Society Empowerment & Economic Development of Sabah“ (SEEDS) i BBI VIP Business Cluba na unapređenju saradnje na polju trgovine, investicija, turizma i edukacije. Memorandum su potpisali Dino Selimović,  direktor BBI VIP Business Cluba i Datuk prof. Worran Kabul u ime SEEDS-a. 

Saradnja na polju edukacije i obrazovanja dogovorena je  između malezijskog „Human Life Advancement Foundation“ (HLAF) i BBI Akademije, te je dogovoren zajednički rad na obrazovanju budućih ekonomskih lidera.  Memorandum su potpisali  Junaidi Said, generalni direktor HLAF-a i prof.dr. Šukrija Ramić, direktor Akademije. 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo