Kultura     | 24.04.2018. 09:43 |

Održan koncert međunarodne duhovne glazbe

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 24. travnja (FENA) - Koncert međunarodne duhovne glazbe, koji je okupio brojne izvođače iz gotovo svih dijelova svijeta, održan je u ponedjeljak navečer u crkvi sv. Mateja u Mostaru.

Koncert je upriličio župni zbor Benedikt, koji među svojim stalnim članovima broji i nekoliko strankinja, članica UWC-a, koji ima rezidenciju u neposrednoj blizini župne crkve.

Oni su, u autentičnim aranžmanima i na izvornim jezicima, a u suradnji s brojnim gostima, predstavili kako izgleda crkveno pjevanje u Ruandi, Južnoafričkoj Republici, Francuskoj, Španjolskoj, Kolumbiji i Hrvatskoj.

U prepunoj crkvi publika je s oduševljenjem popratila sve točke, te je vidno bilo uživanje svih prisutnih na zavidnoj umjetničkoj razini koju su mladi izvođači pokazali.

Uz voditelja zbora don Ivana Marčića, koji je ravnao izvedbom, korepetitora zbora Emila Bevandu, te zborske soliste Nancy Ngutete, Marianu Acosta i Josipu Krezić, na koncertu su kao gosti nastupili sopranistica Nina Kadijević Deronjić, flautistice Sabrina Smaka i Marija Mila Milas, violinistica Irena Vučić, gitarist Benedikt Ostojić, basist Filip Marijanović i bubnjar Marko Pušić.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana