Ekonomija     | 24.04.2018. 07:42 |

Poslovni forum 'Dani poduzetništva žena' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Udruženje poslovnih žena u BiH organizuje danas u Sarajevu Poslovni forum "Dani poduzetništva žena" koja  svake godine okupi oko 200 poduzetnica iz BiH i regiona, menadžerice, direktorice, ali i donosioce odluka sa svih nivoa, od lokalne zajednice do državnog nivoa, kao i vladin i nevladin sektor, predstavnike EU i drugih međunarodnih diplomatskih i nevladinih predstavništava.  

Pored toga,  bit će upriličeni  i B2B sastanci učesnika koji dolaze iz cijele BiH i regiona, odnosno Turske, Austrije,  što i ovogodišnje „Dane poduzetništva žena“ čini najvećim poslovnim forumom poslije Sarajevo Business Foruma.

Kako je to bilo i prethodnih i ove godine Udruženje poslovnih žena u BiH pozvalo je vrhunske stručnjake i najviše predstavnike bh. vlada i stranih delegacija koji donose odluke i raspolažu činjenicama koje su od važnosti za poduzetništvo, posebno za poduzetništvo žena. 

Tako će učesnice i učesnici Dana ženskog poduzetništva ovaj put imati priliku da u okviru panela posvećenog podršci lokalne zajednice ženskom poduzetništvu razgovaraju i sa Larsom-Gunnarom Wigemarkom, specijalnim predstavnikom EU u BiH, te saznaju i razgovaraju o napretku naše zemlje u ovoj oblasti te onome što EU čini kako bi se dostigli njeni standardi. 

Pored Wigemarka, svoja iskustva podjelit će i drugi na ovom veoma bitnom panelu za razvoj privrede u BiH, Ana Šebek, iz  Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Huriye Serter, predsjednica Udruženja poslovnih žena IZIKAD  Izmir iz  Turske te Nadina Gradaščević, potpredsjednica udruženja “Business Women of Bosnia and Herzegovina” iz  Austrije govorit će o dostignućima poduzetnica u tim zemljama, ali i zakonskim riješenjima zemalja iz kojih dolaze, a koja se tiču poduzetništva žena.

Razmjena iskustva, razgovori o bitnim segmentima poduzetništva te  uspostava saradnje, osnovni su ciljevi „Dana poduzetništva žena“. 

„Dani poduzetništva žena 2018“ održavaju se pod pokroviteljstvom predsjedateljice Doma naroda Parlamenta FBiH, saopćeno je iz Udruženja poslovnih žena u BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poslovni forum - Brojne prilike za saradnju između dijaspore i lokalnih preduzetnika

Uk: Poduzetnice imaju podršku Vlade KS 

Poslovni forum 'Programi potpore za poslovni razvoj u 2023. godini' u četvrtak u Posušju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo