Bosna i Hercegovina     | 23.04.2018. 17:18 |

Brisel - Delegacija PSBiH na sastanku Parlamentarnog foruma Energetske zajednice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Članovi Parlamentarnog foruma Energetske zajednice Predrag Kožul i Ljilja Zovko predstavljat će Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na sastanku Parlamentarnog foruma Energetske zajednice, koji će se 24. aprila održati u Briselu.

Kako su najavili organizatori, sastanak će biti posvećen razvoju obnovljivih izvora energije u zemljama članicama Energetske zajednice.

Učesnicima sastanka obratit će se predsjedavajući Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta Jerzy Buzek, predsjednik Odbora za ekonomiju Parlamenta Makedonije i predsjedavajući Parlamentarnog foruma Energetske zajednice Goran Milevski, nakon čega će direktor Sekretarijata Enegetske zajednice Janez Kopač prezentirati aktuelno stanje obnovljive energije u zemljama članicama Enegetske zajednice.

Učesnici sastanka u Briselu usvojit će i Zajedničku izjavu u kojoj će parlamentarci pozdraviti i podržati djelovanje Energetske zajednice na uspostavljanju otvorenih i međusobno povezanih tržišta koja favorizuju korištenje obnovljivih izvora energije, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta