Servisne informacije     | 23.04.2018. 16:32 |

BIHAMK - Saobraćajna nezgoda na auto-putu A1 Sarajevo sjever - Podlugovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, u toku je obustava saobraćaja. 

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz. 

Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama, a izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka,  kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R HR na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Uz povoljne vremenske prilike pojačan je broj biciklista i motociklista u saobraćaju, pa se vozači pozivaju na dodatni oprez. Mole se vozači teretnih vozila da, kada iza sebe primjete kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja i tako spriječe rizična preticanja. 

Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana