Ekonomija     | 23.04.2018. 14:15 |

Najavljeni prvi letovi 'Ryanaira' iz BiH - iz Banje Luke za Brisel i Memingen

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 23.aprila (FENA) – Aviokompanija „Ryanair“ od novembra ove godine uspostavlja direktne letove iz Banje Luke za Brisel i Memingen, dva puta sedmično.

-Početkom zimske sezone ostvarujemo saradnju sa aviokompanijom broj 1. u Evropi čime ćemo omogućiti našim građanim konekcije sa više od 90 destinacija širom svijeta – saopćeno je iz banjalučkog aerodoroma.

Bosna i Hercegovina je, kako dodaju, 37. zemlja u koju će „Ryanair“ saobraćati, a kako bi „proslavili“ početak saradnje sa Aerodromom Banja Luka iz kompanije „Ryanair“ su najavili akciju na cijenu aviokarata do srijede, 25.aprila, u ponoć, kao i mnoge druge pogodnosti.

V.d. direktora Aerodroma Banja Luka Duško Kovačević je naveo da je dolazak ove kompanije za njih „veliki dan“, kao i za grad Banju Luku, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

- Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, naprave konekciju sa više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banje Luke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih rijeka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda – rekao je Kovačević.

Građani se za sve informacije mogu informirati internet adresi kompanije www.ryanair.com. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana