Sport     | 23.04.2018. 13:35 |

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo u Novom Pazaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, povodom Dana grada, sastao se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem kako bi dogovorili buduću saradnju  na polju kulture i sporta. Tim povodom gradonačelnik Biševac je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Kurića.

- Zanimljivo je da je ministar Kurić prvi ministar kulture iz BiH koji je posjetio Novi Pazar i upotpunio ovu našu svečanost. Razgovarali smo o mogućnostima saradnje na polju kulture i sporta između naša dva bratska grada - rekao je gradonačelnik Biševac.

Ministar Kurić je zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu, te naglasio da je ovo početak kulturne saradnje Sarajeva i Novog Pazara.

- Smatram da prostora za kulturnu razmjenu ima, zato smo sa gradonačelnikom Biševcem otvorili razgovore o projektima u sektorima kulture i sporta koji se mogu realizirati do kraja ove godine, kao i o programima u budućnosti - naglasio je ministar Kurić.

Tokom posjete, ministar Kurić je prisustvovao premijernom izvođenju predstave "Deportacija" bosanskohercegovačkog redatelja Gradimira Gojera, rađene po tekstu Željka Vušurovića, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.    

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'