Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 21.04.2018. 22:17 |

Zvizdić: Strateški cilj SDA je jedinstvena, cjelovita i demokratska BiH

FENA

TUZLA, 21. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA, Denis Zvizdić rekao je novinarima gostujući na javnoj tribini ove stranke  u Tuzli,  da je strateški cilj SDA jedinstvena, cjelovita i demokratska BiH.

Dodao je da na aktuelne i sve češće aktivnosti i nasrtaje na suverenitet BiH, na ideje novih podjela i ideju uspostavljanja nove vrste diskriminacije, SDA daje jasan odgovor koji će biti baziran na viševjekovnom duhu BiH, a to je BiH kao višenacionalna država u kojoj žive različiti narodi sa različitim kulturama i identitetima.

Naglasio je da je najvažniji i ključni odgovor ove stranke jedinstvena, cjelovita, demokratska BiH, sa njenim punim i unutrašnjim i vanjskim suverenitetom, tvrdeći da je to najvažniji strateški cilj SDA, te  najvažnija programska orjentacija SDA.

- Zbog toga SDA i jeste najdržavotvornija i najorganizovanija stranka, nepremostiva brana svima onima koji bi u ovom trenutku htjeli razmišljati o novim podjelama - poručio je Zvizdić.

Naveo je da će ova stranka nastaviti razmišljati o evropskoj BiH, o prosperitetnoj BiH u kojoj će svi narodi i građani imati svoje mjesto i punu jednakopravnost, te imati ulogu u njenom razvoju.

Pored toga, na tribini je bilo riječi o ekonomiji i rješavanju ključnog makroekonomskog problema, a to je otvaranje radnih mjesta.

- Naš cilj je raditi paralelno na dva kolosijeka, s jedne strane mir, stabilnost i uuroatlanske integracije  i s druge strane ekonomski razvoj i stvaranje perspektive  za jačanje državnosti BiH i jačanje njene ekonomije - kazao je.

Predsjednik Povjereništva KO SDA TK, Amir Fazlić izjavio je da je tokom protekla dva mjeseca od kako je u KO SDA uvedeno Povjereništvo sagledano stanje u svih 13 općina ovog kantona, te da je zadovoljan stanjem koje je u ovom momentu u svim općinama TK.

Po njegovim riječima dosta novih ljudi se priključuje SDA.

Dodao je da se SDA već priprema za izbornu kampanju, a jedna od takvih aktivbosti i večerašnja javna tribina.

Predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla, Hazim Rančić istaknuo je da večerašnja tribina  svojevrsni presjek i bilans stanja tuzlanske SDA nakon uvođenja Povjereništva, u kojem je uspostavljeno rukovodstvo u svim mjesnim ograncima.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana