Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 21.04.2018. 18:40 |

U Tuzli otvoren Sajam ženskog stvaralaštva

FENA

TUZLA, 21. aprila (FENA) - U sklopu Prvog međunarodnog festivala savremene žene, koji je prije dva dana počeo u Tuzli, danas je u Bingo City centru otvoren Sajam ženskog stvaralaštva, uz generalnu organizaciju Radio Kameleona.

Među izlagačima su brojne firme iz oba bh. entiteta, koje predstavljaju razne proizvode i usluge, počev od hrane, pića, kozmetike, slatkiša, proizvoda od meda, nakita i drugog.

Zanimljiv štand upriličile su žene iz Kočićeva, općina Bosanska Gradiška, koje su predstavile tradicionalnu hranu.

- Radi se o programu slatke i slane hrane. Tu su hljeb, kolači, sarma, naša domaća rakija, sir, pogača od heljdinog brašna i domaće cicvare. Osim toga, izložile smo i rukotvorine, peškire, te torbe koje smo izvozili za Austriju - izjavila je za Fenu Željka Despotović, predsjednica Aktiva žena Kočićevo.

U sklopu sajma nastupila je i jedna od najboljih vizažistica u BiH, Stella Petermanec, koja je priredila zanimljiv make-up show. Zajedno sa suradnicama, posjetiocima je priredila „potpuni preobražaj“, praveći im frizure po najmodernijim trendovima, uz šminku i drugo što ih je učinili ljepšim.

Sajam ženskog stvaralaštva nastavlja se prezentacijom svjetskih trendova i modela Kluba frizera, a program će trajati do 21.00 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta