Bosna i Hercegovina     | 21.04.2018. 15:14 |

Održana ekološka akcija "Čista i lijepa Vogošća"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Ekološka akcija "Čista i lijepa Vogošća" održana je i ove godine u toj općini povodom Dana planete Zemlje.

Učestvovalo je oko 1.000 pojedinaca iz sportskih, boračkih i ostalih udruženja, političkih partija, javnih ustanova i preduzeća, osnovnih i srednjih škola, kao i iz drugih zainteresiranih subjekata, saopćeno je iz ove općine.

Manifestacija je počela smotrom učesnika i obraćanjem zamjenika općinskog načelnika Fetaha Kadrića na stadionu „Hakija Mršo“, nakon čega su učesnici krenuli na 18 lokacija u svih osam mjesnih zajednica.

Realizacija projekta je omogućena uz pomoć privrednika i drugih subjekata pod pokroviteljstvom Općine Vogošća.

U akciji su pošumljeni lokaliteti Menjak i Svrake. Zasađeno je 1.000 sadnica jasena i 50 sadnica voća. Doprinos u čišćenju Vogošće dala su i kantonalna javna komunalna preduzeća.

I ove godine je u u parku ispred upravne zgrade KSC Vogošća zasađeno tradicionalno drvo, nakon čega su upriličeni zajednički ručak i druženje učesnika akcije u odmaralištu Doma mladih Crvenog križa u Jošaničkom potoku.

Organizator osme po redu akcije „Čista i lijepa Vogošća“ je općina, a primarni cilj je razvijanje i jačanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta