Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 21.04.2018. 13:34 |

Započeo 'Mediteranski nefrološki kongres'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. travnja (FENA) - Najveći nefrološki znanstveni skup 'Mediteranski nefrološki kongres' koji je okupio eminentne nefrologe iz Tunisa, Libije, Alžira, BiH, Hrvatske, Italije, Turske, Grčke, Albanije, Španije, Crne Gore i Slovenije, započeo je jučer u Mostaru, i trajat će do nedjelje, 22. travnja, priopćeno je danas iz Udruženja nefrologa BiH.

Tijekom ceremonije otvaranja predstavljeni su rezultati održanih kongresa tijekom protekle tri godine. Također, predsjednica Mediteranskog nefrološkog kongresa prof. dr. Ayse Balat predala je funkciju predsjednice ovog značajnog skupa, prof. dr. Halimi Resić. Prof. Resić obnašat će funkciju predsjednice Mediteranskog nefrološkog kongresa naredne dvije godine (2019. -2020.).

Tom prigodom prof dr.Resić je kazala kako teme predavanja tretiraju najnovije izazove i probleme s kojima se nefrolozi u BiH susreću,iz oblasti transplantacijske medicine, dijalize i nefrologije. Dodala je kako su svi sudionici skupa određeni u zajedničkom cilju, a to je, po njenim riječima, unaprjeđenje zdravlja i kvalitete zdravstvenih usluga.

- Nastojimo pratiti svjetska dostignuća i suvremene protokole u postupanju i liječenju nefroloških pacijenata. Edukacije su najbolji način da steknemo nova znanja i razmijenimo iskustva s kolegama iz ostatka svijeta. Medicina značajno napreduje i razvija se u skladu sa svim ostalim promjenama, te se i mi trudimo ići u korak s kolegama u svijetu. Ponosna sam što se ove godine Kongres održava u BiH i što mogu biti dio ovog izuzetno značajnog skupa - istakla je prof. Resić.

Nazočnima se obratila i predsjednica Znanstvenog odbora Kongresa, prof.dr.Enisa Mešić koja je kazala kako će tijekom održavanja kongresa biti predstavljeno 37 pozvanih predavanja s temama iz akutnog i kroničnog bubrežnog zatajenja, dijaliznog liječenja, transplantacije bubrega s posebnim osvrtom na trgovinu organima i etičkim dilemama, nefrologije u okolnostima prirodnih i humanih katastrofa, te dječje nefrologije.

- Osim pozvanih predavanja biće prezentirano i 58 radova, 15 kao oralne prezentacije i 43 kao poster prezentacije. Iz Bosne i Hercegovine ukupno je 16 prezentacija, tri pozvana predavanja, četiri oralne prezentacije i devet poster prezentacija gdje sudjeluju uglavnom mlade kolege, nefrolozi iz BiH – navela je prof.dr.Mešić. 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana