Ekonomija     | 20.04.2018. 22:11 |

McCann Sarajevo jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH u Sektoru marketinga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Na ovogodišnjem, dvanaestom izboru "Najpoželjniji poslodavac" koji je u organizaciji Kolektiv d.o.o. – Posao.ba večeras održan u Sarajevu, kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH u Sektoru marketinga i PR-a izabran je McCann Sarajevo, agencija koja na bh. tržištu uspješno posluje već 20 godina, a članica je I&F McCann grupe.

U jakoj konkurenciji, između 700 nominovanih poslovnih subjekata, McCann Sarajevo uspio se pozicionirati u top 45 poslodavaca u BiH. U dvomjesečnom online istraživanju, koje je sprovedeno u februaru i martu ove godine, učestvovali su ispitanici iz svih dijelova zemlje. Za kandidovane kompanije glasali su na osnovu lične percepcije koliko su ulagale u upravljanje ljudskim potencijalima, kakav imidž imaju u javnosti te na osnovu procjene brendinga poslodavca, navodi se u saopćenju McCann-a Sarajevo.

U rangiranju kompanija koje nude optimalne uslove za rad i razvoj karijere, među vodećim kriterijima bili su: pozitivno radno okruženje i dobar tretman zaposlenih, sigurnost zadržavanja posla, visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visina plate i ostale beneficije.

Na ceremoniji dodjele priznanja jednog od najvažnijih događaja u bh. poslovnoj zajednici, na kojem su osim predstavnika najuspješnijih kompanija, prisustvovali i oni iz vladinog sektora, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, ovo prestižno priznanje za McCann Sarajevo primila je managing director McCann Sarajevo Vesna Vlašić Jusupović.

- Ovo je potvrda da kreiramo stimulativan radni ambijent za postojeće uposlenike, ali da nas takvim prepoznaju i svi oni koji bi željeli sebe vidjeti na nekoj od pozicija u agenciji. Snaga ljudi, slogan je kojim obilježavamo dvodecenijski uspjeh na svim našim tržištima, a to je upravo vodeća vrijednost u radu naše Grupe - istaknula je ona.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Druga Woman.Comm konferencija 24. i 25. oktobra u Sarajevu - Kako riječi oblikuju našu stvarnost?

Još dva dana za prijave na nagradni konkurs 'Budi neko, proizvodi eko'

Njemački sud odbacio suđenje osumnjičenom za silovanje Madeleine McCann

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom