Ekonomija     | 20.04.2018. 17:43 |

Zvizdić u posjeti kalesijskim firmama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - U okviru današnje posjete općini Kalesija, delegacija predstavnika institucija izvršne vlasti na čelu sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem posjetila je uspješne privredne subjekte koji posluju na području Kalesije.

Zvizdić je obišao proizvodne kapacitete, te razgovarao sa menadžmentom i zaposlenicima preduzeća "Izazov" i "Lafat", gdje se susreo i sa predstavnicima još nekoliko kalesijskih privrednih subjekata.

Razgovarano je o pozitivnim iskustvima u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, kroz provođenje mjera iz Reformske agende, kao i o prostoru za dalji napredak u kreiranju što boljih zakonskih uslova i odnosa države za motiviranje i dinamiziranje privrede.

Zvizdić je  naveo Kalesiju kao primjer progresivnog poduzetničkog duha, a impresivne ekonomske parametre Tuzlanskog kantona kao dokaz da institucije vlasti i privatni sektor kroz zajedničku saradnju mogu osigurati rezultate koji su od opće koristi za društvo i sve građane.

Predstavnici kalesijskih privrednika zahvalili su predsjedavajućem Zvizdiću na iskazanom interesu i sluhu za potrebe privrednika, te naglasili da je put uspjeha u konstruktivnoj saradnjih svih društvenih faktora.

Uz prvog čovjeka Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, sastanku su prisustvovali i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i bivši premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, za čijeg je mandata ostvaren ekonomski rast TK.

Ramić je potcrtao društvenu odgovornost kalesijskih poduzetnika, izrazivši se pohvalno o naporima domaćina današnje posjete - firmi "Lafat", koja se bavi obradom lima i proizvodnjom metalnih peći, a zapošljava veliki broj povratnika i socijalno ugroženih, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom