Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 20.04.2018. 18:12 |

Dvojica Palestinaca ubijena i više od 80 ranjeno u demonstracijama

FENA Internet

GAZA, 20. aprila (FENA) – Izraelske snage su ubile dvojicu Palestinaca i više od 80 ranilo u novom talasu nasilja na granici Izraela i Gazi.

Broj poginulih u tri sedmice protesta dostigao je 33. Palestinci su kamenjem napali vojnike, a ovi su odgovorili vatrom iz vatronog oružja, prenosi agencija Reuters. 

Neki od demonstranata su pokušavali klještima prerezati ogradu na granici.

Izraelske snage su upozoravale putem megafona da se niko ne približava granici, ali su Palestinci nastavili demonstracije. Već sedmicama demonstranti traže povratak na svoja ognjišta i u kuće koje su ostale na drugoj strani granice iza koje je sada okupirana teritorija.

Izrael je na meti kritika zbog korištenja bojeve municije, ali vlasti tvrde da „štite svoju granicu“. Palestinci poručuju da kamenjem i molotovljevim koktelima samo pokušavaju spriječiti vojnike da pucaju na demonstrante. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'