Ekonomija     | 21.04.2018. 08:37 |

Tradicionalna manifestacija 'Sarajevski ćevap' u Vogošći

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Tradicionalna manifestacija "Sarajevski ćevap", na kojoj se očekuje oko 1.000 posjetilaca, bit će održana ovog vikenda u domu Planinarskog društva "Planinar Vogošća".

Predsjednik društva Alen Breko kazao je Feni da danas planinari pohode tri vrha, Skakavac, Vidikovac i Motku, dok će sutra biti organizirano takmičenje u pravljenju sarajevskog ćevapa.

- Šest ekipa će prema svojim tradicionalnim receptima praviti ćevape, a žiri će odlučiti koji su najukusniji - istakao je.

Također je naglasio da je Manifestacija organizirana u svrhu promocije turističke ponude, kao i predstavljanju prigodnih ljepota općine Vogošća.

Novosagrađani planinarski dom na Motki nakon što je otvoren za posjetitelje postao je jedan značajnijih potencijala i kapaciteta za razvoj turizma na području općine Vogošća, te posebno razvoj seoskog turizma, zbog blizine sela Tihovići. 

Udaljen nešto više od desetak kilometara od grada, smješten u netaknutoj prirodi, predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje prirode.

Iz Planinarskog društva "Planinar" iz Vogošće također ističu kako je Motka već postala relativno poznato mjesto za izletnike, jer se radi o prelijepom prirodnom ambijentu kako u zimskom periodu tako i tokom svih ostalih godišnjih doba.

Osim planinarskog doma, staza za šetnju, izvorišta čiste vode, na Motki se nalazi i biciklistička staza duga čak 40 kilometara, koju redovno, kao i putnu komunikaciju prema objektu planinarskog doma, uređuju članovi planinarskog društva i volonteri.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Nizom događaja u Goraždu obilježavanje Dana sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo